Geiten & schapen

Voor schapen zijn 2 soorten brok beschikbaar; DW Schapenkorrel en DW Lammerenkorrel. DW Schapenkorrel bevat grasbrok en tarwegries als hoofdbestanddelen. Om de korrel zo smakelijk mogelijk te maken wordt citruspulp en koekmeel toegevoegd.

Ooien hebben met name tijdens de dracht en direct daarna behoefte aan een flinke hoeveelheid krachtvoer. De laatste twee maanden van de dracht wordt geadviseerd de dagelijkse hoeveelheid krachtvoer van 0,1 kg. toe te laten nemen tot 0,4 kg net voor het aflammeren. Om een sterke gewichtsafname na het aflammeren te voorkomen wordt geadviseerd ooien met twee lammeren 0,7 kg krachtvoer per dag te geven en ooien met één lam circa 0,5 kg. Om lammeren van schapen en geiten in een goede conditie te houden is DW Lammerenkorrel ontwikkeld. De korrels bestaan uit de hoofdbestanddelen gerst, tarwe en mais en zijn daarmee makkelijker te verteren dan DW Schapenkorrel.

Speciaal voor geiten is DW Geitenkorrel ontwikkeld. De spijsvertering van een geit duurt 30 procent minder lang dan die van een schaap als gevolg van een grotere speekselproductie en een grotere pensinhoud. Voor de voeding van een geit is het noodzakelijk dat het voldoende ruwe celstof bevat. Eiwitten en suikers zijn minder belangrijk in het rantsoen.

Daarom is in DW Geitenkorrel maïsgluten het belangrijkste bestanddeel en grasbrok als tweede bestanddeel genomen. Daardoor is het aandeel ruwe celstof in de geitenkorrel hoger dan in de geitenbrok. De geit heeft ten opzichte van haar lichaamsgrootte een groot pensvolume. Daardoor is ze in staat grote hoeveelheden voer te verwerken met een hoog gehalte ruwe celstof en ruw eiwit. Alle schapen- en geitenvoeders worden verpakt in papieren zakken van 25 kilogram.

Verpakking

Alle schapen- en geitenvoeders worden verpakt in papieren zakken van 25 kilogram.